Home Om Munksøgård Kontakt Os Webmail Delebil Links English version English
 • Generelt
 • Bogrupper
 • Besøg os
 • Aktiviteter
 •  

  Om Munksøgård - Demokrati

   

  Boliger og stier er etableret således at mennesker mødes. Blandingen af unge, børnefamilier og ældre er også et udtryk for, at vi forsøger at skabe et socialt miljø, hvor vi kan mødes, og få gavn af hinanden på tværs af forskellige livssituationer. I de fem bogrupper er der efterhånden skabt egne løsninger på fællesskab og energi.

  Vi har fælleshuse i hver bogruppe, hvor vi spiser sammen flere gange om ugen. Vi har den gamle Munksøgård i midten, som vi er i færd med at restaurere. Og udendørs har vi flere fælles arealer der indbyder til alt lige fra en sludder på en bænk til leg på skateboardbanen eller naturlegepladsen, som vi selv er skabere af, eller måske leg med bold enten på vores foldbold-, volleyball eller basketballbane. Så har vi nyttehaver, hvor vi mødes og arbejder sammen. Der er naturligvis også skabt en række arbejdsgrupper, hvor vi mødes på tværs af vore bogrupper.

   


   

  Der er ikke nogen direkte forpligtigelser i forhold til at deltage i det sociale fællesskab, men en interesse for at deltage, og lære folk at kende bør være tilstede og når vi har valgt at bo her, så er det også fordi vi gerne vil have stor indflydelse på vore nære omgivelser.

  Gennemgående forsøger vi at tale os frem til enighed, hvilket forudsætter en vis tolerance overfor hinandens holdninger og udtryksmåder. Det har da også vis sig at det er forskelligt, hvordan vi kan håndtere både at give og modtage kritik. Her har vi stadig meget at lære. Fællesskabet er blevet dog naturligt nok blevet styrket ved at give tid og rum til rent sociale aktiviteter.